Helsingin Ilmastokumppanit palkitsi Hävikkimestarin yhtenä vuoden kiinnostavimpana ilmastotekona 3.11.2016. Ilmastokumppanit palkitsi kaikkiaan viisi yritystä, jotka olivat L&T:n lisäksi CGI, St1, Gaia Oy sekä Kesko.

Huhtikuussa 2016 lanseerattu digisovellus Hävikkimestari auttaa ravintoloita minimoimaan ruokahävikin. Sovelluksen avulla seurataan tarkasti hävikkiä, visualisoidaan sitä ja analysoidaan syyt syntyneen hävikin taustalla. Hävikkimestarilla on saatu rohkaisevia tuloksia. Tyypillisen linjastolounasravintolan kohdalla saatiin esimerkiksi 800 kilon vähennys kuukausittaiseen ruokahävikkiin. Eräällä suurella toimipaikalla kuukausittainen ruokahävikki tippui 4000 kiloa.
Valinnat teki Helsingin kaupungin ja yritysten Ilmastokumppanit-verkoston asettama asiantuntijaraati, jonka muodostivat Smart & Clean -säätiön toimitusjohtaja Tiina Kähö, Suomen ympäristökeskuksen professori Jyri Seppälä ja Lähienergialiiton järjestöpäällikkö Tapio Tuomi.
Palkinnon nouti ympäristöjohtamisen asiantuntija Lotta Toivonen, joka osallistui myös tilaisuudessa järjestettyyn paneelikeskusteluun.