Ajankohtaista

Kalenterikarjun uusin postaus kertoo Hävikkimestarista

13.09.2018|

Kalenterikarju on kestävään kehitykseen ja kestävään arkeen uskova suosittu vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen eli blogisti ja tubettaja, jonka sydäntä lähellä on myös hävikki. Hänen uusimmassa postauksessaan kerrotaankin Hävikkimestarista sekä ravintoloista, joissa sitä käytetään. Kalenterikarju valottaa myös ruokahävikin syntyä sekä yrittää miettiä, mihin kaikkeen ruokahävikki vaikuttaa. Katso Kalenteri Karjun video täältä!

Hävikkiviikon kunniaksi ruokahävikkiä vastaan taisteleville ravintoloille oma merkki

10.09.2018|

Lassila & Tikanoja julkaisee oman tunnisteen ravintoloille, jotka taistelevat ruokahävikkiä vastaan. Hävikkiviikon alussa lanseerattavan tarran avulla asiakkaat voivat helposti tunnistaa ravintolat, joissa minimoidaan ruokahävikkiä Hävikkimestari-palvelun avulla. L&T myöntää tunnisteen ravintoloille, joissa on käytössä Hävikkimestari-sovellus. "Asiakkaamme kysyivät, miten he voisivat osoittaa oman hävikkityönsä ja sen, että he toimivat vastuullisesti. Aloimme miettiä vaihtoehtoja ja päädyimme siihen, että tarra on helppo kiinnittää esimerkiksi ravintolan oveen. Kuluttajat ovat tänä päivänä yhä tarkempia siitä, että heidän käyttämänsä palvelut ja tavarat on tuotettu vastuullisesti, mikä on [...]

Hävikkimestarista asiaa ProResto-lehdessä!

6.09.2018|

Uusimmassa ProResto-lehdessä käsitellään ruokahävikkiä, sen syitä ja seurauksia ja keinoja hävikin minimoimiseen. Hävikkimestari on yksi hyvä keino vähentää ruokahävikkiä ammattikeittiöissä, koska se tekee hävikin joka päivä näkyväksi. Artikkelissa todetaan, että onneksi suomalaisten kokkien ja ruoka-ammattilaisten asenne on kunnossa, eli hävikkiä halutaan jatkuvasti pienentää. Nyt tarvitaan vain välineitä, joilla se tehdään kiireisissä keittiöissä helposti. Lue täältä lisää!  PS. Lue myös Ravintola Nollasta kertova artikkeli sivulta 18 sekä johtavan hävikkiasiantuntijamme Eveliina Lindellin kolumni sivulta 23!

Ravintola Nollassa yhdistyvät trendit ja järki

16.04.2018|

Hävikkimestari on rantautunut myös Ravintola Nollaan, Helsinkiin. Keskeinen osa ravintola Nollan toimintaa on kaiken hävikin minimointi, niin ruuan kuin muun jätteen suhteen. Se vaatii koko ravintolan pitämisen ajattelutavan muuttamista. Kaikessa pitää olla halu toimia ekologisesti, halu vähentää roskaa, joka koskee erityisesti pakkausmateriaaleja. Lue blogistamme, mitä Ravintola Nolla tekee ja miten se on onnistunut hävikin vähentämisessä. Katso samasta aiheesta myös video!

L&T:n Ympäristöpalveluiden työntekijät tutustuivat Hävikkimestari-sovellukseen kotonaan – yhteensä 37 kg hävikkiä kirjattiin

5.02.2018|

L&T:n Ympäristöpalveluiden työntekijät pääsivät heti vuoden aluksi kokeilemaan Hävikkimestari-sovellusta oman kotitaloutensa ruokahävikin seurantaan. Kokeilu otettiin vastaan innostuneesti ja siihen ilmoittautui 50 työntekijää. Ravintoloiden ruokahävikin minimoimisen mahdollistava palvelu räätälöintiin kotitaloushävikin mittaamiselle sopivaksi ja sitä käytettiin päivittäin kahden viikon ajan. ”Hävikkimestarin käyttö vaikutti omaan käyttäytymiseeni hävikin tehokkaammalla tarkkailulla. Jääkaapin sisältöä tuli mietittyä tarkemmin ja sinne jääneistä ruoista tuli tehtyä normaalia enemmän uutta syötävää. Roskiin päätyi siis vähemmän ruokaa kuin ennen. Kun pääsee itse kokeilemaan uutta tuotetta, on siitä paljon helpompi puhua myös [...]

Uusi vetäjä L&T:n Hävikkipalveluille

4.12.2017|

Hävikkipalveluiden uutena liiketoimintapäällikkönä on 1.11. aloittanut Jarna Hyvönen. Jarna siirtyi L&T:lle Reddalilta ja hänellä on vankka kokemus asiantuntijapalveluiden myynnistä ja tuottamisesta. Hävikkimestarin kehitystiimissä toimii useita eri alojen ammattilaisia, jotka yhdessä asiakkaiden kanssa kehittävät Hävikkimestaria toimivaksi uusiin ympäristöihin ja uusiin käyttötapoihin. Saat Hävikkimestari-tiimin kiinni edelleen asiakaspalvelustamme: havikkimestari@lassila-tikanoja.fi tai puh. 010 309 8100

Hävikkimestarin uudet tuulet – uusia ominaisuuksia ja asiantuntijoita

28.09.2017|

Hävikkimestarin palvelupäällikkö Lotta Toivonen on siirtynyt L&T:ltä uusiin haasteisiin. Hävikkimestarin parissa jatkavat projektipäällikkö Eveliina Lindell sekä ympäristöjohtamisen asiantuntija Jenni Takala, joilla on jo kokemusta Hävikkimestarin parissa työskentelystä. Lisäksi heidän tukenaan on Hävikkimestari-tiimi, joka kehittää palvelua eteenpäin. Luonnonvarakeskuksen tutkimus lautashävikin minimoimikseksi on alkanut ja tuloksia odotamme syksyn aikana. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, mikäli haluat lautashävikin seurannan käyttöösi ensimmäisten joukossa. Olemme lisänneet Hävikkimestariin monia uusia ominaisuuksia vastataksemme entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin. Osa asiakkaistamme seuraa Hävikkimestarin avulla kuorien ynnä muiden syömäkelvottomien raaka-aineiden keittiössä syntyvää määrää. Nyt [...]

Kotitaloudet onnistuivat puolittamaan ruokahävikkinsä Hävikkimestarin avulla

14.09.2017|

Hävikkiviikon kunniaksi (11.-17.9.) L&T ja Luonnonvarakeskus (LUKE) selvittivät, soveltuuko Hävikkimestari myös kotitalouksille ja tekivät tutkimuksen aiheesta. Tutkimuksessa mitattiin kolmen viikon ajan kotitalouksien ruokahävikkiä. Sen johdosta ilmeni mielenkiintoisia seikkoja ruokahävikistä ja mikä tärkeintä, mittauksen aikana kotitalouksien hävikki väheni jopa 50 %! Lue koko artikkeli täältä.

L&T ja Luke selvittävät kotitalouksien ruokahävikkiä – tulokset julkaistaan Hävikkiviikolla

26.05.2017|

Hävikkimestari on nyt ensimmäistä kertaa käytössä kotitalouksilla, kun L&T:n ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimuksessa mitataan kolmen viikon ajan kotitalouksissa syntyvää ruokahävikkiä. Kolme tutkimusryhmää, yksin asuvat, pariskunnat sekä lapsiperheet, syöttävät kaiken kotona syntyvän ruokahävin Hävikkimestariin. Kahden ensimmäisen viikon aikana osallistujien on tarkoitus heittää ruokaa pois kuten tavallisesti, jotta kotitalouksien ruokahävikistä saataisiin todenmukaisia tietoja. Kolmatta viikkoa varten tutkimuksen osallistujille jaetaan ohjeita ruokahävikin vähentämiseen, ja tällä viikolla ruokahävikin määrä pyritään minimoimaan. Ruokahävikkitutkimuksen tulokset julkaistaan Hävikkiviikolla, joka järjestetään tänä vuonna 11.-17.9.