Ajankohtaista

Usein kysytyt kysymykset Hävikkimestarista

23.03.2020|

Ennaltaehkäisy on kannattavin tapa vähentää ruokahävikkiä. Olemme kehittäneet yhdessä asiakkaidemme kanssa helpon ja yksinkertaisen tavan mitata hävikkiä ja johtaa hävikinhallintaa. Hävikkimestari-palvelun avulla olemme auttaneet useita ravintoloita puolittamaan tuotantohävikkinsä. 1. Mikä Hävikkimestari on? Hävikkimestari on palvelu, jonka avulla ennaltaehkäistään ammattikeittiöiden tuotantohävikkiä. Sen avulla kerätään tietoa omasta hävikistä ja sitä kautta opitaan mitä muutoksia henkilökunnan kannattaa tehdä, jotta seuraavalla kerralla hävikkiä syntyisi vähemmän. Hävikkimestarin avulla voit jopa puolittaa hävikkisi. Paljonko rahaa säästäisit, jos se onnistuisi teillä? 2. Miten Hävikkimestari eroaa muista hävikkisovelluksista? Hävikkimestari keskittyy ruokahävikin ennaltaehkäisyyn ja ammattikeittiöiden toiminnan jatkuvaan [...]

Hävikkihankkeista jatkuvaan kehittämiseen

19.03.2020|

Hävikkimestarissa tiedon kerääminen päivittäin on tehty helpoksi ja yksinkertaiseksi. Data tallennetaan reaaliajassa pilvipalveluun, jolloin se on kaikkien organisaation tasojen käytettävissä saman tien. Kun tiedot vielä pilkotaan ja visualisoidaan automaattisesti, jää aikaa olennaiseen eli hävikin syistä keskusteluun ja uusien hävikin vähennyskeinojen ideointiin ja kokeilemiseen käytännössä. Eipä aikaakaan kun ruokahävikki puolittuu kuin itsestään. Ennustaminen on vaikeaa Joka viides ammattikeittiöissä valmistettava ruoka-annos ei päädy ravinnoksi. Ravintoloiden ja muiden ruokapalveluita tuottavien keittiöiden osuus kaikesta Suomessa syntyvästä hävikistä on noin viidennes. Ruokahävikkiä syntyy, koska kysynnän [...]

Missä biojäte, siellä ruokahävikki

12.03.2020|

Kiinteistöpäällikkö, oletko miettinyt miten saisit vähennettyä jätehuollon kustannuksia kiinteistössäsi? Kertyykö jätehuoneeseen paljon biojätettä? Yksi ratkaisu voi löytyä ruokahävikin vähentämisestä. Lue johtavan hävikkiasiantuntijamme blogi kiinteistöpäälliköille Lassikko-verkkomediasta.

Biotalous.fi: Hävikkimestari auttaa puolittamaan ammattikeittiön ruokahävikin

27.02.2020|

Ruokahävikin ennaltaehkäisy on konkreettinen vastuullisuusteko ravintoloissa ja muissa ammattikeittiöissä. Lassila & Tikanoja kehittää digitaalisia kiertotalousratkaisuja ja tekee kiertotaloudesta totta. Yksi palveluista, joka auttaa ennaltaehkäisemään jätteen syntyä on ravintoloiden kanssa kehitetty helppokäyttöinen seurantasovellus. Hävikkimestarin avulla asiakkaat ovat saaneet puolitettua tuotantohävikkinsä. Lue koko artikkeli Biotalous.fi-portaalissa. Kuvassa Carlos Henriques (vas.) ja Albert Franch Sunyer Ravintola Nollan keittiössä.

TAT Bisneskurssit: Hävikkimestari

31.01.2020|

"Kiertotaloudessa on suuret mahdollisuudet kaikenlaisille yrityksille. Ruoalla voi olla suuri ilmastovaikutus, ja poisheitetyssä ruoassa päästöt ovat syntyneet turhaan. Ravintolayrittäjälle ruokahävikki tarkoittaa hukkaan heitettyjä resursseja ja rahaa. Hävikkimestari on Lassila & Tikanojan kehittämä sovellus, jonka avulla ravintolat voivat vähentää hävikkiä. Sovellus on käytössä esimerkiksi zero waste -ravintola Nollassa." Katso video Bisneskurssien sivuilla!

Hävikkimestari mukana kohentamassa oppimisympäristöjä

30.01.2020|

Lassila & Tikanoja on kehittänyt Suomen koulujen parhaaksi uuden oppiaineen, oppimisympäristöopin. Kun oppimisympäristö paranee, oppilaat voivat paremmin, oppivat paremmin ja opettajien työolot kohentuvat. Me L&T:llä haluamme auttaa koululaisia kasvamaan kiertotalouden natiiveiksi ja kierrätyksen mestareiksi.   Kiertotalouden asiantuntijamme Sini Vuorinen on mukana projektissa auttamassa kouluja vähentämään ruokahävikkiä ja toimimaan siten kiertotalouden mukaisesti. Hävikkimestari on todettu myös kouluissa toimivaksi systeemiksi mitata ja vähentää hävikkiä.   Lue lisää koulujen ruokahävikin minimoimisesta.

Kajaanin Mamselli ottaa Hävikkimestarin käyttöön ruokahävikin minimoimiseksi

20.11.2019|

"Kajaanin Mamselli -liikelaitos alkaa mitata syömäkelpoisen ruuan kokonaishävikkiä tammikuusta alkaen. Tarjoiluhävikin rinnalla liikelaitos alkaa tuolloin mitata myös ruuanvalmistus- ja lautashävikkiä päivittäin. Palvelusuunnittelija Taru Kemppainen sanoo, että tavoitteena on mittaamisen kautta löytää keinot hävikkiruuan määrän alentamiselle." Lue koko artikkeli Kainuun Sanomien sivuilta.

Joka viikko on hävikkiviikko Hotel Sveitsissä

14.09.2019|

"Hotel Sveitsi vastaanotti Green Key -sertifikaatin alkuvuodesta 2019 ja yksi keskeisistä teemoistamme on sitoutuminen ruokahävikin pienentämiseen. Hotel Sveitsin ravintoloissa pyrimme omalta osaltamme pienentämään toiminnan ympäristörasitusta ruokahävikkiä seuraamalla ja vähentämällä. Tässä työssä apunamme on Hävikkimestari-ohjelma joka auttaa hallitsemaan hävikkiä, onnistumaan sen vähentämisessä ja parantamaan tulosta." Lue lisää Hotel Sveitsin päivittäisestä hävikinhallinnasta hotellin verkkosivuilta.

Oulun kaupungissa otetaan käyttöön Hävikkimestari-palvelu

11.09.2019|

Oulun kaupunki ottaa käyttöön uuden tavan seurata ruokahävikkiä – ruokaa ei myydä eteenpäin "Oulun kaupungissa otetaan tällä viikolla käyttöön Hävikkimestari-palvelu, jolla tehostetaan päivittäistä ruokahävikin seurantaa kaupungin toimipisteissä. Lassila & Tikanoja Oyj:n tuottamassa palvelussa keittiön henkilökunta kirjaa syntyneen hävikin ja hyödyntää tiedon hävikin vähentämisessä." Lue koko artikkeli Kalevan sivuilta.