Ajankohtaista

Kotitaloudet onnistuivat puolittamaan ruokahävikkinsä Hävikkimestarin avulla

14.09.2017|

Hävikkiviikon kunniaksi (11.-17.9.) L&T ja Luonnonvarakeskus (LUKE) selvittivät, soveltuuko Hävikkimestari myös kotitalouksille ja tekivät tutkimuksen aiheesta. Tutkimuksessa mitattiin kolmen viikon ajan kotitalouksien ruokahävikkiä. Sen johdosta ilmeni mielenkiintoisia seikkoja ruokahävikistä ja mikä tärkeintä, mittauksen aikana kotitalouksien hävikki väheni jopa 50 %! Lue koko artikkeli täältä.

L&T ja Luke selvittävät kotitalouksien ruokahävikkiä – tulokset julkaistaan Hävikkiviikolla

26.05.2017|

Hävikkimestari on nyt ensimmäistä kertaa käytössä kotitalouksilla, kun L&T:n ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimuksessa mitataan kolmen viikon ajan kotitalouksissa syntyvää ruokahävikkiä. Kolme tutkimusryhmää, yksin asuvat, pariskunnat sekä lapsiperheet, syöttävät kaiken kotona syntyvän ruokahävin Hävikkimestariin. Kahden ensimmäisen viikon aikana osallistujien on tarkoitus heittää ruokaa pois kuten tavallisesti, jotta kotitalouksien ruokahävikistä saataisiin todenmukaisia tietoja. Kolmatta viikkoa varten tutkimuksen osallistujille jaetaan ohjeita ruokahävikin vähentämiseen, ja tällä viikolla ruokahävikin määrä pyritään minimoimaan. Ruokahävikkitutkimuksen tulokset julkaistaan Hävikkiviikolla, joka järjestetään tänä vuonna 11.-17.9.

Uusia ominaisuuksia Hävikkimestariin – tavoitteina helppokäyttöisyys ja lautashävikin vähentäminen

26.05.2017|

Kehitämme Hävikkimestaria jatkuvasti paremmaksi asiakkailta tulevan palautteen pohjalta. Parannukset ovat usein pieniä sovelluksen käyttöä helpottavia asioita, tai uusia tapoja visualisoida ravintoloiden ruokahävikki yhä selkeämmin ja informatiivisemmin. Kevään aikana Hävikkimestariin on tullut useita käyttöä helpottavia ominaisuuksia, ja lisäksi kehitteillä on suurempi lisäosa ravintoloiden lautashävikin minimoimiseksi. Parin viime kuukauden aikana Hävikkimestarissa on esimerkiksi tehty uudistuksia kaavioihin, joilla ravintolan ruokahävikkiä havainnollistetaan. Syiden jakauma -kaavio näyttää nimensä mukaisesti ruokahävikin syiden mukaan jaoteltuna. Nyt kaaviossa pystyy tarkastelemaan hävikin syitä myös ruokatyypeittäin, joten esimerkiksi leivän hävikin [...]

Hävikkimestarille Ympäristön Hyväksi -palkinto

5.12.2016|

Messukeskuksen 10 000 euron suuruinen Ympäristön hyväksi -palkinto on myönnetty L&T:n ruokahävikin määrän vähentämiseksi suunnitellulle seurantasovellukselle, Hävikkimestarille. Palkinto jaettiin ke 12.10. FinnBuild-tapahtuman avajaisten yhteydessä Messukeskuksessa, Helsingissä. Ympäristökilpailun teemana oli kiertotalous. […]

Helsingin Ilmastokumppanit palkitsi Hävikkimestarin

5.12.2016|

Helsingin Ilmastokumppanit palkitsi Hävikkimestarin yhtenä vuoden kiinnostavimpana ilmastotekona 3.11.2016. Ilmastokumppanit palkitsi kaikkiaan viisi yritystä, jotka olivat L&T:n lisäksi CGI, St1, Gaia Oy sekä Kesko. Huhtikuussa 2016 lanseerattu digisovellus Hävikkimestari auttaa ravintoloita minimoimaan ruokahävikin. Sovelluksen avulla seurataan tarkasti hävikkiä, visualisoidaan sitä ja analysoidaan syyt syntyneen hävikin taustalla. Hävikkimestarilla on saatu rohkaisevia tuloksia. Tyypillisen linjastolounasravintolan kohdalla saatiin esimerkiksi 800 kilon vähennys kuukausittaiseen ruokahävikkiin. Eräällä suurella toimipaikalla kuukausittainen ruokahävikki tippui 4000 kiloa. Valinnat teki Helsingin kaupungin ja yritysten Ilmastokumppanit-verkoston asettama asiantuntijaraati, jonka muodostivat [...]