Hyödyt liiketoiminnalle

Kannattavuuden parantaminen Hävikkimestarilla

Linjastoravintoloissa jopa 10-25% syömäkelpoisesta ruoasta päätyy roskiin. Se heikentää ravintoloiden tulosta.

Hävikkimestari on edullinen ja helppo tapa vähentää ja ennaltaehkäistä ravintolan ruokahävikkiä. Hävikki voi jopa puolittua ja säästät raaka-aine- sekä biojätekuluissa. Hävikkimestarin hyödyt realisoituvat nopeasti. Sovellus on maksanut itsensä takaisin asiakkaillamme jo 3-10 kuukaudessa. Hävikin vähentämiseksi toteutetut kokeilut parantavat työyhteisön toimintaa ja hyödyt ulottuvat myös muille osa-alueille.

Kustannussäästö 400 ruokailijan lounasravintolassa

Hyödyt johtamiseen

Läpinäkyvää ja mitattua dataa toiminnan kehittämiseen

Hävikkimestarin seurantatiedot tallentuvat reaaliaikaisesti pilveen. Voit seurata toimipaikkojesi hävikin kehittymistä milloin ja missä vain.

Valmennamme ravintolan tiimin hyödyntämään dataa arjessa ja tekemään tuloksiin johtavia kokeiluja. Läpinäkyvän datan lisäksi Hävikkimestariin tallentuvat ravintolan tiimin ideoimat ja toteuttamat kehitystoimenpiteet. Näin myös yrityksen johto tietää miten parantuneisiin tuloksiin on päästy ja se voi käyttää tietoa koko yrityksen toiminnan pitkäaikaiseen kehittämiseen.

Läpinäkyvä, mitattu data auttaa myös pitkän aikavälin kehittämisessä ja strategisessa suunnittelussa. Autamme myös pidempiaikaisten trendien tarkastelussa.

Hävikkimestari perustuu Lean-johtamisfilosofian mukaiseen jatkuvaan parantamiseen ja tiedolla johtamiseen. Tarjoamme myös johdon valmennuksia tiedolla johtamiseen.

Hyödyt ravintolan tiimille

Olennainen tieto yhdellä vilkaisulla

Hävikkimestari on suunniteltu ravintoloiden kiireiseen arkeen sopivaksi. Tiedot tallentuvat muutamalla klikkauksella.  Sovellus on saanut paljon hyvää palautetta helppokäyttöisyydestään.

Hävikkimestari visualisoi ja pilkkoo seurantatiedon niin että ravintolan tiimi saa olennaisen tiedon yhdellä vilkaisulla.

Hävikin seurannasta ja toimintatapojen kehittämisestä tulee kaikkien yhteinen asia. Yhteinen kehittäminen ja tulosten saavuttaminen lisää tiimin viihtymistä työssä. Hävikkimestarin avulla arjen parhaat asiantuntijat nousevat hävikkihaasteen ratkaisijoiksi.

Hyödyt vastuullisuustyössä

Ruokahävikin vähentämisellä saavutetaan suuret ympäristöhyödyt

Asiakkaamme ovat arvioineet ruokahävikin vähentämisen tehokkaimmaksi keinoksi kehittää ympäristövastuullisuuttaan. Kun ruoka päätyy roskiin, ovat sen elinkaaren aikana viljelyssä, kuljettamisessa, varastoinnissa ja valmistamisessa syntyneet suuret ympäristövaikutukset aiheutuneet turhaan. Ympäristöstandardi, kuten ISO 14 001, suositteleekin huomioimaan ympäristötyössä koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Hävikkimestarista saat hyvän työkalun toimintasi vastuullisuuden kehittämiseen. Hävikkimestarin raportit antavat mitattua dataa ympäristötyöstä raportoimiseen sekä viestimiseen.