Hävikkimestarin tarina

Hävikkimestari syntyi Lassila & Tikanojan tavoitteesta auttaa Suomea siirtymään kulutusyhteiskunnasta kohti kiertotaloutta. Kiertotalousyhteiskunnassa resursseja käytetään nykyistä järkevämmin.

Ruoan osalta tämä tarkoittaa hävikin minimoimista ja sitä, että syömäkelpoista ruokaa ei enää päädy roskiin. Roskiin heitetty ruoka on myös roskiin heitettyä rahaa. Näimme, että asiakkaamme voisivat saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä minimoimalla ruokahävikin.

Hävikkimestarin kehittämisessä yhdistettiin ympäristöjohtamisen tiimin osaaminen Lean-johtamisesta sekä digitiimin osaaminen ketterästä digipalveluiden kehittämisestä.

Hävikkimestarin pilottijakso päättyi keväällä 2016 hienoihin tuloksiin. Pilotissa ruokahävikki onnistuttiin tiputtamaan jopa puoleen asiakkaiden kokeman laadun kärsimättä. Tulokset rohkaisivat jatkamaan Hävikkimestarin kehittämistä valmiiksi tuotteeksi.

Haluamme Hävikkimestarin avulla auttaa mahdollisimman monia ruokapalveluiden tuottajia parantamaan tulostaan ja pelastamaan syömäkelpoista ruokaa roskikselta.

Arvomme

Haluamme auttaa asiakkaitamme parantamaan tuottavuuttaan ja minimoimaan roskikseen joutuvan ruoan määrän. Uskomme että hävikin vähentäminen voi olla hauskaa ja palkitsevaa. Tuloksia ei saavuteta juoksemalla lujempaa, vaan tekemällä asioita entistä järkevämmin. Hävikkimestarin arvoja ovat läpinäkyvä tieto, palkitsevuus ja ihmisten kunnioittaminen. Uskomme ravintolan tiimin olevan oman työnsä parhaita asiantuntijoita. Haluamme auttaa heitä hyödyntämään osaamistaan hävikin minimoimiseksi.

Yhteystiedot

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Voit ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

havikkimestari@lassila-tikanoja.fi

Puhelinasiakaspalvelumme palvelee ma – pe klo 7-16
010 309 8100

Jarna Hyvönen
050 530 2965

Eveliina Lindell
050 466 5223

Puhelujen hinnat palvelu- ja yritysnumeroihin:
Puhelun hinta asiakaspalvelunumeroon: Kiinteän lankaverkon tai matkapuhelinverkon liittymästä 0,084 €/puh + 0,167 €/min (sis. alv 24 %). Ulkomailta soitettaessa hinta on sama kuin puhelun hinta Suomeen.
Asiakaspalvelupuhelut voidaan nauhoittaa asiakaspalvelun laadun parantamiseksi.

Pääkonttori
Lassila & Tikanoja
Valimotie 27
00380 Helsinki
Y-tunnus 1680140-0

havikkimestari@lassila-tikanoja.fi
etunimi.sukunimi@lassila-tikanoja.fi